COMARCA, ECONOMIA

La producció d'oli d'oliva baixarà un 9,43%

Els arbres van patir les nevades del passat hivern.
El sindicat agrícola Unió de Pagesos ha fet la valoració per la nova campanya de l’oli 2010-2011, en la que destaca que la producció a nivell català baixarà un 9,43% respecte l’última recollida. Les causes són, en bona part, les nevades que van caure al gener i el març i que van danyar molts arbres. Els pagesos han demanat la creació d’una o diverses grans marques que agrupin els productors de l’oli i competeixin contra les grans distribuïdores i han tornat a queixar-se dels baixos preus del sector.
Durant la campanya 2010-2011 es preveu una producció de 29.632 tones d’oli d’oliva, un 9,43% menys que l’última recollida en què es van produir 32.716 tones. A les terres de Lleida, es preveu una recollida aproximada de 36.000 quilos, al Camp de Tarragona, unes 25.000 i a les Terres de l’Ebre, unes 87.000.
El coordinador d’Unió de Pagesos a les Garrigues, Salvador Tarragona, explica que aquesta disminució de la recollida d’oliva es deu principalment a les nevades que van caure durant els mesos de gener i març, i que van provocar danys en molts olivers. Tot i això, a les Terres de l’Ebre es preveu un augment de la producció en una campanya que s’iniciarà a principis del mes vinent.