COMARCA, ECONOMIA

Xerrades a l'Albi, Bellaguarda i l'Albagés sobre el nou Programa de Desenvolupament Rural

Unió de Pagesos ha organitzat un cicle de xerrades informatives sobre el nou Programa de Desenvolupament Rural (PDR) a diferents municipis de Catalunya. Entre aquests, hi ha l'Albi (12 de juny, 20:30h), Bellaguarda (16 de juny, 20:30h) i l'Albagés (17 de juny, 20:30h), on es parlarà plans de millora, incorporacions de joves, ajuts a la producció integrada, etc.

En aquest sentit, el sindicat agrari no està gens satisfet amb el PDR aprovat per al període 2014-2020, que disminueix en un 23,4% el pressupost anterior. UP considera "inacceptable per a la modernització i desenvolupament del sector" que el Departament destini 810,4 milions d’euros al programa, mentre l’anterior era de 1.058,2 milions. Per això, ha convocat tractorades els dies 20 i 21 de juny, amb l’objectiu de protestar contra la proposta del departament d’Agricultura.

Unió de Pagesos considera que la proposta del PDR del Departament "no té en compte ni les prioritats agràries de desenvolupament rural que preveu la Unió Europea (UE) ni els reptes amb què s’ha d’enfrontar la pagesia d’aquí al 2020". Així, el sindicat ha organitzat les següents tractorades com a protesta per les conseqüències que comportaria aquest insuficient pressupost:

-Divendres, 20 de juny:

Lleida. A les 9.30 h concentració i esmorzar a la Plaça dels Pagesos. A les 11.00 h sortida pel carrer Lluís Companys fins a la Delegació del Govern de la Generalitat a Lleida (C. Lluís Companys, 1).

-Dissabte, 21 de juny: tractorades a Amposta, Móra la Nova, Batea, Reus i Verges.