COMARCA
- Juneda

Arriba aquest cap de setmana la II Fira Tasta-oh! a Juneda

La II Fira Tasta-oh! Arriba aquest cap de setmana a Juneda. Abans però, demà dijous tindrà lloc una xerrada sobre alimentació cardiosaludable i el divendres, dia 22, es duran a terme unes jornades tècniques sobre el sector agroalimentari, concretament sobre el sector de l’aviram i sobre la fruita.

Aquesta segona edició de la fira de la gastronomia i la bona cuina de Lleida continua amb els mateixos objectius amb què va nàixer l’any passat: no deixar perdre la cuina tradicional de les comarques de Lleida, i en especial, de les Garrigues; i potenciar els bons hàbits alimentaris. No obstant, arriba amb novetats respecte l’any passat. Atès l’èxit de la primera edició, enguany, la trobada guanya en espai, en estands, en actes i activitas, en professionals de la cuina i en empreses col·laboradores. I és que el certamen tindrà lloc al llarg de tot el cap de setmana, enlloc d’un dia, com l’any passat.

Pel que fa als dos dies de la Fira, els visitants es trobaran amb quatre zones diferenciades: una primera on es podrà gaudir de les demostracions d’alguns dels millors cuiners professionals de Lleida que treballen en restaurants de renom (Xavier Benet, de l’Hostal Benet de les Borges Blanques; Enric Millà, del restaurant El Dien de Vallfogona; David López del Palau de Margalef o Mateu Blanch del Restaurant Cassia de Lleida i Julio Mora, del Restaurant Zenit de Lleida). Dissabte, amenitzarà les demostracions, el popular Pere Tapias. Aquesta zona tindrà capacitat per a 200 persones i comptarà amb dos grans pantalles perquè es puguin seguir les demostracions sense perdre detall. Una segona zona estarà dedicada a les degustacions, on els visitants podran tastar alguns dels millors plats i productes de les comarques de Lleida, com cassola de tros, conill amb caragols, guatlles, bolets, oli, vi o coca de recapte. En un tercer espai, es realitzaran els tallers infantils de com fer panellets el taller de decoració de taules nadalenques i les sessions de tasts professionals de vi, oli, cafè i el maridatge de vins i productes de Lleida.

Per últim, els visitants podran adquirir productes de Lleida en una zona dedicada a empreses del sector de l’alimentació.

A més, cal recordar que el diumenge 24, es farà el 2n Concurs de Cuina Vila de Juneda. Entre 12 i 14 hores, els participants hauran de portar els seus plats perquè el jurat pugui fer la deliberació.