COMARCA, CULTURA, ECONOMIA

Crear un acord sobre el paisatge garriguenc

Una de les eines existents per a la valoració del paisatge són les cartes del paisatge, instruments de concertació d’acords entre agents d’un territori i que poden ser impulsades per la Generalitat, per administracions locals i/o per entitats. No es tracta només d’una declaració testimonial, sinó amb compromisos d’accions. Actualment, estan en desenvolupament les de l'Alt Penedès, el Priorat, el Berguedà, el Ripollès, el Maresme, el Vallès Oriental i l'Alt Empordà.

Amb l’objectiu de conèixer l’eina i encetar el debat sobre la idoneïtat d’assolir un acord a les Garrigues, s’ha organitzat una jornada el dijous 17 de juliol al vespre a l’Escola de Capacitació Agrària de les Borges. Hi participaran Pere Sala (Observatori del Paisatge), Francisco García (geògraf de la UdL), Pere Guilera (Carta del Paisatge del Penedès), Tomàs Cusiné (Ruta del Vi de Lleida) i Anton Bundó (Ass. pel Foment del Turisme a les Garrigues). El president del Consell, Juli Muro, inaugurarà la jornada.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure's prèviament a través de l'Escola Agrària (973 143 169 o ramon.baro@gencat.cat) o a través del servei de preinscripcions a jornades del portal RuralCat.