COMARCA
- Juneda

Més de 10.000 persones visiten la segona edició de Tasta-oh!

Més de 10.000 persones han participat aquest cap de setmana a la segona edició de Fira Tasta-ho! de Juneda. Els visitants han gaudit d’una vintena d’actes i activitats, que s’han dut a terme al poliesportiu municipal, relacionades amb la gastronomia, la promoció de la cuina tradicional i els productes de la terra de Lleida i l’alimentació saludable.

Així, els assistents han pogut degustar els plats estands de la fira d’empreses locals i de Lleida com són la fideuada, els canapès, l’embotit, les guatlles, la cassola de conill amb caragols, el vi, o la cassola de tros, entre atres. Així mateix Slow Food va oferir una conferència sobre Alimentació saludable per una millor qualitat i es van dur a terme les demostracions culinàries dels cuiners professionals Xavier Benet (Hostal Benet de les Borges Blanques), Magda Garcia (conductora del programa de cuina de Ràdio Juneda), Enric Millà (El Dien), David López (Resturant Palau de Margalef), Mateu Blanch (Cassia), Julio Mora (Hotel Zenit), la cata d’olis de la cooperativa de Cervià o els tasts de cafè i vins. També el més petits han gaudit de la fira amb un taller de panellets.

Però, sense dubte, un any més, l’acte que més expectació ha aixecat ha estat el Segon Concurs de Cuina Vila de Juneda. Durant el matí de diumenge, més de 20 cuiners no professionals de Juneda i rodalies han presentat una trentena de plats basats en receptes tradicionals i productes de temporada. La sommelier Cristina Bonet, el nutricionista Josep Ramon Fariol, la cuinera Magda Garcia; Jordi Mor, d’AEALL-Asaja, entre altres, han format part del jurat que han escollit els plats de Josefa Sabaté en la categoria de plat calent amb “Conill amb codonys i ceba caramelitzada” ; Pilar Mulero, amb el plat fred “Carpaccio de manetes i vinagreta de kiwi”, i Anna Sans amb les postres “Pastís de 3 xocolates”. Com l’any passat, les millors receptes dels plats es recolliran en un llibre.

El regidor de Cultura i Festes i director de la Fira, Josep Ma. Gelonch, s’ha mostrat molt satisfet del nivell de participació del cap de setmana, “ha estat un encert ampliar la Fira a dos dies ja que hem fet ple en totes les activitats”. De cara a l’any que ve Gelonch ha explicat que “la fira continuarà sent de dos dies i mantindrem l’ampliació d’espai, però ens plantejarem dedicat una jornada als professionals de la restauració i una altra amb activitats més de caire familiar”. Per la seua part, l’alcalde de Juneda, Antoni Villas ha manifestat que “la jornada ha estat un èxit de participació, i hem complert el nostre objectiu: celebrar una jornada amena i didàctica per a totes les edats”. D’altra banda, Villas ha confirmat que “totes les empreses de la fira s’han mostrat molt satisfets de la seva participació a la fira i han confirmat que repetiran l’any que ve”.