COMARCA
- Juneda

Caminada sota la lluna plena per la banqueta del Canal

Aquest divendres 8 d’agost torna un dels clàssics de l'estiu: la caminada “La Lluna i la Banqueta”, que, com cada any des de 1997, proposa una passejada per la zona arbrada del canal d’Urgell al pas per Juneda coincidint amb una nit de lluna plena.

Organitzada per l’associació La Banqueta, en col·laboració amb l’Ajuntament i les Obagues, enguany té lloc uns dies més aviat en el calendari, i això fa que des de l’organització es vegi difícil assolir l’elevadíssim grau de participació de l’any anterior, que va comptar amb uns 600 participants.

Com que la caminada es fa un any aigües amunt i un any aigües avall, aquesta vegada toca la marxa en sentit aigües avall, per la qual cosa es reforçarà l’encreuament de la carretera de Torregrossa. Com sempre, al finalitzar hi haurà xocolata i bany nocturn per a tothom.

La caminada coincideix, a més, amb un moment en què el parc arbrat de la banqueta no té garantit el seu futur. Les obres que la Casa Canal ha dut a terme entre el Collet i els Nou Salts, al terme de les Borges, i que han suposat l'eliminació total dels arbres fan témer en possibles accions similars a altres trams del canal.