COMARCA
- Les Borges Blanques

Nou premi per a l'aplicació de telefonia mòbil "Turisme Garrigues" de l'INS Josep Vallverdú

(foto: Diputació de Lleida)

GLOBALleida i el Departament d’Ensenyament han lliurat aquest dimarts els premis als millors projectes d'emprenedoria de secundària, entre els quals hi ha l'aplicació per a telèfons mòbils "Turisme Garrigues", de l'institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.

Aquests guardons es convoquen amb l'objectiu d'incentivar la presentació d’idees emprenedores entre l’alumnat que cursa estudis de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i graus mitjans o superiors d'FP a les comarques de Ponent. El president de la Diputació, Joan Reñé, ha explicat que valoraran la possibilitat d'ampliar-los també a alumnes de primària.

Anteriorment, el mateix projecte de l'institut Josep Vallverdú ja va ser reconegut també pel programa internacional mschools patrocinat per GSMA i dissenyat pel Departament d'Ensenyament.

Projectes premiats

La convocatòria d’aquest any ha rebut una vintena de projectes i els premiats han estat els següents:

ESO

· Premi al millor treball de síntesi. Projecte TURISME GARRIGUES (Creació, disseny i desenvolupament de l’APP Turisme Garrigues per fomentar el turisme a la comarca). Institut Josep Vallverdú. Borges Blanques. Material informàtic valorat en 500€.

· Premi a la idea més innovadora o creativa. ECOCARTON, SL. (Disseny i venda de mobles auxiliars fets de cartró reciclat corrugat i ondulat. Institut Guindàvols. Lleida. Material informàtic valorat en 500€.

Batxillerat

· Premi al millor treball de recerca, relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empresa. Projecte INDEPROTECT (Creació d’una empresa d’interdependència social protegida que ofereix pisos tutelats a persones discapacitades). La Salle. Mollerussa. Material informàtic valorat en 500€.

Cicle formatiu de grau mitjà

· Premi a la millor idea. Projecte SOLAGE, SL (Producció i venda de forns solars mitjançant la reutilització de lents Fresnel. Institut Escola del Treball. Lleida. Material informàtic valorat en 500€.

Cicle formatiu de grau superior

· Premi a la millor idea. Projecte NATURALZOO (Centre de cria i venda d’aus exòtiques). Escola Les Heures (ILERNA). Lleida. Material informàtic valorat en 500€.

· Premi al projecte més viable: Projecte GestDECOM, SL (Servei de gestió de comunitats de veïns). Col·legi Episcopal. Lleida. Material informàtic valorat en 500€.