COMARCA

9N: dades definitives

La consulta ciutadana que s'ha dut a terme aquest diumenge 9 de novembre sobre el futur polític de Catalunya ha estat un èxit de participació a tots els pobles de la comarca, on s'ha registrat una mitjana del 60% de persones amb dret a vit que han assistit a les urnes. Resultats concrets a banda, que trobareu al llistat de més avall i al document adjunt (pdf), algunes dades a destacar són:

· Les Garrigues -administratives-, amb un 89,8%, se situen com la sisena comarca de Catalunya on l'opció del Sí-Sí, favorable a una Catalunya independent, ha rebut més suport entre els votants.

· Tot i la dificultat de calcular el percentatge de participació que al no existir un cens previ, agafant dades de convocatòries electorals recents i afegint-hi els col·lectius que podien votar el 9N (16-18 anys i estrangers residents), hi ha pobles que han assolit índexs de participació molt destacats, com la Pobla de Cérvoles o Sunyer, on s'ha sobrepassat del 70%.

· A sis pobles hi ha hagut més vots el 9N que a les eleccions municipals. Són les Borges, Vinaixa, Juncosa, l'Albagés, Bovera i els Torms. Juneda s'hi ha quedat molt a prop i a Puiggròs han votat exactament els mateixos.

· En alguns municipis, com al Cogul, fins i tot ha votat més gent ara que a les eleccions autonòmiques del 2012, que ja van suposar un rècord de participació.

· Hi va hagut punts de votació a tots els 33 municipis, també a Almatret, on fins a última hora hi va haver el dubte sobre l'ús del local, ja que l'alcalde s'havia desentès de cedir-lo arran de la mesura adoptada perl Tribunal Constitucional, tal com vam informar aquí.

RESULTATS POBLE A POBLE (clica l'enllaç o consulta document adjunt)

Les Borges Blanques

L'Albagés

L'Albi

Arbeca

Bellaguarda

Bovera

Castelldans

Cervià de les Garrigues

El Cogul

L'Espluga Calba

La Floresta

Fulleda

La Granadella

Granyena de les Garrigues

Juncosa de les Garrigues

Juneda

Els Omellons

La Pobla de Cérvoles

Puiggròs

El Soleràs

Tarrés

Els Torms

El Vilosell

Vinaixa

Alcanó

Alfés

Almatret

Aspa 

Llardecans

Maials

Sarroca de Lleida

Sunyer

Torrebesses