COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques , Tarrés , Vinaixa

El senador de CiU Ramon Alturo exigeix a Foment el rescat "immediat" de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc

El senador de CiU per Lleida, Ramon Alturo, ha defensat a la Comissió de Foment una moció, rebutjada per la majoria del PP, que instava el govern espanyol al rescat "immediat" de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc com "alternativa transitòria" i "part de la solució a l’imprescindible desdoblament" de la carretera N-240.

En aquest sentit, Alturo ha indicat que aquesta decisió serviria per garantir, d'una banda, la seguretat de la via entre Lleida i Tarragona al disminuir el trànsit per la N-240 i, d'altra banda, potenciar aquesta via de comunicació com una gran potenciació del sistema productiu de Lleida i de les comarques interiors de la Península. De fet, aquesta és l'opció de consens tant a la banda de les comarques de Ponent com de les del Camp de Tarragona, on institucions, ajuntaments, cambres de comerç, associacions de transportistes i entitats han defensat l'alliberament del peatge, entès també com una solució menys cara i més àgil que construir noves infraestructures. 

En referència a una hipotètica nova autovia entre Lleida i les Borges anunciada fa dos mesos pel conseller de la Generalitat Santi Vila, en un preacord amb Foment i Abertis que l'executiu espanyol nega, Alturo assegura que la prolongació de l'A-27 de Montblanc a Lleida "està reclamada des de fa més de quinze anys" i "per ara tot són estudis i no hi ha cap decisió presa". 

"Deslleialtat i vergonya"
Sobre l'anunci de la ministra Ana Pastor de no acceptar cap pacte que impliqui la pròrroga de les concessions [v. SomGarrigues, 385], Alturo considera que es tracta “d’un nou incompliment del ministeri i sense tenir resolt res", "una deslleialtat més" cap a Catalunya i "una vergonya sense pal·liatius", ja que els pressupostos del 2015 no inclouen cap partida per facilitar el desdoblament.

"En moments de crisi, si alguna cosa cal prioritzar són les qüestions de seguretat i la potenciació del sistema productiu i les dues circumstàncies concorren en la comunicació entre Lleida i Tarragona", ha reblat Alturo.