COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Antoni Villas (CiU) optarà a la reelecció a Juneda i Jordi Satorra (ERC) no serà candidat a les Borges

A falta de cinc mesos per a les eleccions municipals, comencen a haver-hi els primers moviments públics a algunes candidatures locals. A Juneda, per exemple, l'actual alcalde, Antoni Villas, ha manifestat la seua intenció d'encapçalar de nou la llista de CiU al municipi, després que el Comitè Local i el Comitè Comarcal de CDC l'hagin proposat per unanimitat "amb l’objectiu de donar continuïtat a l’excel·lent tasca que ha dut a terme en aquestes dues legislatures anteriors, on ha governat el consistori junedenc amb majoria absoluta".

Aquesta serà la tercera vegada que Villas opta a l'alcaldia, on va entrar per primera vegada l'any 2007, i l'encara amb la intenció de "dirigir-nos més al vessant industrial, a les empreses de Juneda, i a aconseguir que d’altres estructures empresarials vulguin establir-se al nostre municipi, que és la tercera part d’aquest projecte que vam endegar ara fa vuit anys”. Villas també destaca la importància d’"haver aconseguit el nou Centre de Salut infanto-juvenil per a persones amb discapacitat i trastorns de conducta (CRAE Garrigues)", ubicat fins ara a les Borges i que, segons l'alcalde, generarà més de 25 llocs de feina.

D'altra banda, a les Borges, el regidor per ERC Jordi Satorra ha anunciat que no serà el candidat per aquesta formació a les eleccions del maig. Satorra, que fa 16 anys que és regidor, havia anat en les darreres convocatòries com a número dos i encapçalava l'oposició al consistori borgenc després que Miquel Àngel Estradé renunciés a la regidoria al no guanyar les eleccions de 2011. Tot apuntava que, des d'aleshores, Satorra seria el cap visible electoral de la formació republicana, però el regidor hi renuncia.

En un article publicat al seu blog, explica que el fet que ara visqui i treballi al Camp de Tarragona i que hi faci una aposta en el vessant professional li han fet prendre la decisió; una decisió que afirma que fa 18 mesos que la tenia clara. "No tinc la il·lusió del primer dia [...]. No vol dir que el moment polític no m’atregui a nivell nacional, ans al contrari, però el vessant més municipal em queda ara lluny per ser el motor que ens cal", diu. Satorra es posa a disposició de la secció local del partit "per poder fer una gran candidatura per guanyar de nou la confiança de la ciutadania", però no deixa clar si hi ocuparà algun lloc.