COMARCA
- Juneda

El Kalikenyo Rock, de Juneda, la prepara grossa pel seu 10è aniversari

El concert punk més conegut de Ponent, el Kalikenyo Rock que es fa a Juneda, arriba aquest any a la seua 10a edició i, per celebrar-ho, l'associació organitzadora "llança la casa per la finestra", expliquen. Una de les novetats de l'aniversari és l'ampliació a dos dies, de manera que hi haurà dos concerts: un de gratuït el divendres 29 de maig i un amb entrada el dissabte 30. Com ja s'ha fet en els últims tres anys, aquesta vegada serà també la prèvia del Concurs de Cassoles de Tros.

Els grups, vells coneguts
Per a aquesta efemèride, l'organització ha volgut contractar grups representatius que han anat actuant a Juneda en aquesta dècada de concerts. Entre aquests, per exemple, hi ha Gatillazo -creat el 2014 per l'excantant de La Polla Records-, Segismundo Toxicómano, El Último Ke Zierre, Karbunko, Kaotiko, Arrels o Liberum. Com a grups d'aquest any que hi actuaran per primera vegada hi ha els barcelonins Kop, tota una referència del hardcore punk nascut el 1998 -aleshores sota el nom d'Speereth- i Xaiko, la nova formació creada amb membres de Kaotiko, Obrint Pas i Betagarri, entre altres. 

Durant les últimes setmanes, l'organització ha anat revel·lant els grups confirmats. Una altra novetat del 10è aniversari és la presentació que es farà properament a un pub de Juneda, amb música en directe.

Amb una tarima i quatre amplificadors
El Kalikenyo Rock va començar sent un concert al mig del carrer, "amb una tarima, quatre amplificadors i sis bombetes", expliquen des de l'entitat, que històricament s'ha aliat amb el Club Bàsquet Juneda i amb el grup de diables Rojos de Junda, així com amb l'empresa Enderrocs Civit, per dur a terme el concert. Les dues sessions d'enguany es faran a la Pista Parc Alegria.