COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques , Vinaixa

La plataforma d'alcaldes de l'N-240 aposta per construir una tercera via entre les Borges i Lleida

(foto: Aj. de les Borges)

La plataforma d'alcaldes Prou Morts a l'N-240 continua demanant una solució a la sinistralitat d'aquesta carretera i a la connexió entre Lleida i Tarragona, i ho fa apostant per construir una autovia entre Lleida i les Borges. L’acord anunciat per la mateixa Generalitat i l’Estat de desviar els camions a l’autopista en aquest tram no satisfà els alcaldes, que també han deixat de banda l’alliberament del peatge com a reivindicació prioritària. Ara, l’aposta és per l’anomenat desdoblament o duplicació de l’N-240 entre Lleida i les Borges, és a dir, la construcció d’una tercera via, paral·lela a les altres dues.

Aquesta és la reclamació que s’ha reafirmat aquest dimecres en una reunió al Parlament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, a qui han arrencat el compromís de demanar una trobada amb el Ministeri de Foment. A la sessió hi han participat els alcaldes de les Borges, Juneda, Vinaixa, Artesa, Puigverd i Torregrossa, a més del president del Consell Comarcal de les Garrigues, el president de la Cambra de Comerç de Lleida i un representant de la Diputació de Lleida. L'alcalde de Tarrés, per on també passa l'N-240, no en forma part.

Entitats i transportistes insisteixen en l’AP-2
A tot això, les entitats impulsores de l’estudi comparatiu de costos entre autovia i alliberament del peatge, Ateneu Popular Garriguenc i Conca22, així com les associacions de transportistes de Lleida, continuen defensant que aixecar les barreres de l’AP-2 és la solució idònia, més econòmica, ràpida i sostenible, i que connectaria els 54 km entre Lleida i Montblanc, a diferència de l’autovia, que només seria entre Lleida i les Borges.