COMARCA
- Les Borges Blanques

La Junta Electoral ordena la retirada del Butlletí Municipal de les Borges

La Junta Electoral, l'òrgan encarregat de garantir l'objectivitat i el principi d'igualtat dels processos electorals, ha acordat aquest dilluns aturar la difusió del butlletí municipal editat per l'Ajuntament de les Borges. D'una banda, ordena la "immediata retirada" de la versió digital de la revista publicada a la pàgina web del consistori i, de l'altra, el "cessament inmediat de la distribució de l’esmentada revista".

La Junta Electoral entèn que la revista "té com única finalitat ressaltar el bon funcionament de l’Ajuntament, exposant les fites asolides durant el seu mandat, que té una determinada composició política" i que això, en període electoral, de forma directa o indirecta, "pot influir en la imatge que els electors puguin tenir de l’eficàcia de l’actuació de l’equip de govern municipal, sigui quina sigui la intenció que s’hagi volgut buscar, amb la publicació de la revista".

Concretament, la normativa electoral prohibeix “l'edició i repartiment durant el període electoral, amb finançament directe o indirecte dels poders públics, de llibres, revistes, fulletons, quaderns, catàlegs, tríptics, suports electrònics [...] que continguin al·lusions a les fites assolides per qualsevol poder públic".

Queixa de la CUP
L'acord d'aquest organisme arriba després que la CUP de les Borges hi denunciés la distribució del butlletí municipal dins del període electoral, que va començar el 31 de març. Tot i que a la portada de la revista hi consta el mes de març com a data, aquesta es va començar a repartir i es va publicar a la pàgina web municipal durant l'abril. En un comunicat de la CUP, aquesta demanava "respecte a la igualtat de condicions i un ús adequat dels recursos públics", al mateix temps que manifestava "profund desacord amb la manera que l'Ajuntament ha estat gestionant la comunicació en tota la legislatura, gastant diners de tots els ciutadans amb una publicació clarament partidista, que més que una eina de transparència s'ha convertit en un instrument de propaganda i de llançament d'acusacions cap a la resta de grups municipals".