COMARCA
- Juneda

Voluntaris fan treballs de manteniment a la banqueta de Juneda

(foto: ADPN La Banqueta)

Més de 60 voluntaris de la Caixa a Lleida (ASVOLCALL), acompanyats de les seves famílies, dels voluntaris de la població i de l’associació La Banqueta, van fer treballs de manteniment al bosquet i entorn de la Segona Màquina el passat 25 d'abril, així com d'enjardinament del Racó del Tati, que es duu a terme conjuntament amb l'Ajuntament de Juneda. 

Les activitats van començar amb un taller d’anellament d’ocells i instal·lació de caixes niu, dirigit pel tècnic forestal Gerard Bota. Es van parar les xarxes per a la captura dels ocells, es van classificar, anellar i anotar les dades,  es van pesar i es van explicacions les espècies, colors i costums al assistents, fins que es van tornar a deixar en llibertat. Entre els participants hi havia més de 20 nens i nenes, d’edats compreses entre 6 i 9 anys.

A continuació, es van plantar 425 plantes i 10 arbres, es va col·locar un post de set metres d’altura amb cinc caixes niu, i una placa solar que il·luminarà testimonialment durant la nit la zona on es troba el monument en record del Tati. La jornada va acabar amb un dinar comunitari, a base de cassola de tros.