COMARCA
- El Cogul , Fulleda

Dos dels quatre regidors fantasma de Catalunya, a les Garrigues

(foto: Aj. de Fulleda)

De la multitud de llistes fantasma que en aquestes eleccions es presentaven arreu de Catalunya, 23 de les quals a les Garrigues, només quatre han aconseguit regidoria. D’aquestes quatre, dues són a les Garrigues, concretament al Cogul i a Fulleda. En ambdós casos ja se sabia abans de les votacions que algun membre de les candidatures fantasma irrompria al consistori, ja que les llistes de gent del poble no tenien prou membres per aconseguir el 100% de la representació.

Això ha possibilitat, per tant, que la llista fantasma del PSC al Cogul hagi tret un regidor amb només dos vots, de manera que al mataroní Benito Jurado li toca una cadira al ple, que està per veure si acabarà ocupant. Al Cogul també es presentava una altra llista fantasma, del PP, però va tenir zero vots. El govern del municipi serà per a CiU, que presentava una llista de quatre membres i totes quatre seran regidores.

L’altre cas és el de Fulleda, on també se sabia que acabaria entrant algun candidat fantasma. La llista autòctona d’APF-AM presentava dos membres en un consistori de tres, de manera que els 9 vots de la candidarura fantasma de CiU han estat suficients també perquè l’arbequina Lídia Aixalà, sense cap vinculació amb el municipi, hagi esdevingut regidora.

Els altres dos pobles de Catalunya on les llistes fantasma han tingut representació són Prullans (la Cerdanya) i Sant Jaume de Frontanyà (el Berguedà), el municipi més petit de Catalunya. A banda del Coguli Fulleda, cap altra llista fantasma ha obtingut regidors a les Garrigues, on han recollit entre 0 i 9 vots en tots els casos.