COMARCA, CULTURA
- Juneda

Tot a punt a Juneda pel Concurs de Cassoles de Tros, que arriba a la 37a edició

(foto: Xavi Minguella)

La 37a edició del Concurs de Cassoles de Tros de Juneda, que se celebrarà el diumenge 31 de maig, ja té a punt tot el programa d’actes. L’activitat s’iniciarà el divendres 29 amb un taller de cuina a càrrec de Conxita Beà, cuinera blogera de Juneda, que es desenvoluparà a la Biblioteca Joan Duch dins el Projecte Biblioli.

El dissabte 30 a la tarda, a partir de les 17.30 hores, es faran curses infantils al carrer Fondo i hi haurà inflables per als més petits. Mitja hora més tard, a la carpa de les cassoles ubicada a l’aparcament de les piscines, es farà un tast de vins de Mas Blach i Jové de la Pobla de Cérvoles i una degustació de Formatges Camps del Palau d’Anglesola, i acte seguit hi haurà un concert amb la banda de pop íntim Wednesday Lips.

Serà l’avantsala de la 2a Cursa de les Cassoles de Juneda, que es farà a partir de les 19.00 hores. La prova permetrà optar entre dos distàncies (5 i 10 kilòmetres) i inclourà també una caminada popular (7,5 kilòmetres) i curses infantils. La sortida i l’arribada estaran situades als voltants del recinte de les piscines, on a més s’hi instal·larà una pantalla gegant per poder seguir la final de Copa del Rei de futbol entre el Barça i l’Athletic de Bilbao. També a les 19.00 hores, a la pista Parc Alegria, està programat el concert Kaliquenyo Rock, on hi prendran part els grups Gatillazo, Kaotiko, El Último KeZierre, Kop, Segismundo Toxicómano i Karbunko.

El gruix del actes del Concurs de Cassoles de Tros es farà el diumenge. L’activitat començarà a les 9.00 hores amb l’arribada i exposició de cotxes d’època al carrer d’Ignasi Gavín, i seguirà a les 9.30 amb la cercavila amb la Banda Molí Vell de Juneda.
A les 10.00, es farà la rebuda dels concursants i del públic en general a la banqueta del canal, i mentre es cuinarà, els cotxes d’època faran a partir de les 10.30 una recorregut pels carrers fins al carrer Fondo, on s’exposaran. També hi haurà, a la Banqueta durant tot el matí, Balanz Bikes & inflables infantils.

A partir de les 13.30, es procedirà a la recollida de mostres i al tastet del jurat del concurs, format per Gregoria Canalias Masdemont, Conxita Beà, Rafa Palacio, Daniel Gómez i Ismael Pinós Farrús, per donar pas, a les 14.00 hores, al dinar de germanor a la Banqueta del canal i/o a l’envelat. La festa acabarà a les 19.00 hores amb un ball amb el trio Zafiro3 al recinte de les piscines durant el qual es procedirà al lliurament de premis del Concurs de Cassoles.