COMARCA, CULTURA

Concerts del Garrigues Guitarfest a vuit pobles

Una de les sessions de l'edició anterior (foto: Xavi Minguella)

Vuit pobles de la comarca acolliran aquest estiu algun dels concerts programats pel Garrigues Guitarfest, el cicle d’actuacions de guitarra que vol “apropar les més altes manifestacions de la música per a cordes polsades i impulsar la música culta a tots els racons de la terra natal d’Emili Pujol”. Pujol, nascut a la Granadella, va ser un reconegut instrumentista de guitarra i viola de mà, musicòleg, pedagog i compositor, deixeble de Francesc Tàrrega.

Juliol i agost
El tret de sortida d’aquesta quarta edició del festival és el 2 de juliol a Barcelona, a la parada que l’empresa Garrigues Emprèn té al Mercat de la Concepció, que servirà d’inauguració. El dia 4, la música arriba ja a la comarca, concretament al celler Mas Blanch i Jové de la Pobla, amb l’actuació d’Izan Rubio. Els escenaris dels següents concerts seran el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre del Cogul (11 de julol), el passeig del Terrall de les Borges (17 de juliol), l’església de Sant Jaume d’Arbeca (13 d’agost), la plaça del castell de l’Espluga (14 d’agost), l’església de Juneda (21 d’agost), la de Vinaixa (22 d’agost), el Centre Cívic de la Granadella (23 d’agost) i el celler Vinya els Vilars d’Arbeca (29 d’agost).

Enguany, els intèrprets provenen de Catalunya, el Japó, Ucraïna i diversos països de Sudamèrica, amb actuacions d’estils diversos i la inclusió, a més de la guitarra clàssica, d’instruments com el violí, la viola de mà, la veu, el contrabaix, la percussió o la flauta, en funció de cada conjunt interpretatiu.

PROGRAMA COMPLET