COMARCA

Unió queda relegada a una vicepresidència al Consell Comarcal

El president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Lleida, Ramon Farré, i el president d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a les Terres de Lleida, Miquel Padilla, es van reunir divendres, 19 de juny, per tancar els acords de repartiment de càrrecs als diversos organismes on els dos partits tinguin responsabilitats de govern durant aquest mandat. Uns acords que, segons CDC, "garantiran l’estabilitat en consells comarcals i Diputació".

Pel que fa a les Garrigues, la presidència del Consell Comarcal deixarà de ser d'Unió com fins ara i recaurà en Convergència. De fet, sona el nom de l'alcalde de Juneda i fins ara diputat provincial, Antoni Villas, com a relleu de Juli Muro. A Unió se li reserva una de les dues vicepresidències, fins ara en mans de Francesc Mir i Ramon Vilà. El futur vicepresident d'Unió serà un dels dos membres que aquest partit mantindrà al Consell, els mateixos que fins ara, però sobre un total d'onze en lloc de deu i sense poder accedir a la presidència. Els altres nou consellers que corresponien a CiU seran de CDC. En l'últim mandat, els representants d'Unió a l'ens comarcal eren Juli Muro -que va deixar el partit mesos enrere- i Xavier López -exalcalde de Castelldans i que també va abandonar la formació-.

Quant a la Diputació de Lleida, la reunió va servir per confirmar també el nou escó que ocuparà Enric Mir, alcalde de les Borges. Al ple extraordinari del mateix dia en aquest municipi, en què es va aprovar el nou cartipàs, es va anunciar que Mir mantenia la retribució de dedicació exclusiva a l'Ajuntament (14 pagues de 2.160 € bruts) a l'espera de si es concretava alguna novetat en relació a la Diputació. Ara caldrà veure, per tant, quina de les dues retribucions es queda Mir, ja que la llei no permet rebre un sou de dues administracions públiques a la vegada. 

D'altra banda, els acords preveuen també que la secretaria de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues sigui per a un regidor o conseller comarcal d'Unió. La presidència d'aquest organisme l'ha ocupat en els darrers anys Jaume Setó, alcalde de la Floresta (CDC).