COMARCA
- Les Borges Blanques

El Consell i l’Ajuntament informen ara de la reubicació dels contenidors a les Borges

El Consell Comarcal de les Garrigues ha començat a repartir aquest dimecres, 5 d’agost, una carta signada pel president, Antoni Villas, i l’alcalde de les Borges, Enric Mir, així com l’empresa adjudicatària del servei de recollida d’escombraries, Jaume Oró SL (filial d’FCC), en què s’informa de la nova distribució de contenidors, un canvi que es va dur a terme durant el juliol i que ha generat desconcert i queixes entre els veïns, que no n’havien estat informats.

La carta inclou també un fulletó amb un mapa de les Borges en què s’indica la nova ubicació dels contenidors, distribuïda per dos tipus: conjunts de rebuig (41 ubicacions) i orgànic i conjunts de rebuig, orgànic, vidre, paper-cartró i envasos (24 ubicacions). Aquest últim és el sistema conegut com “illes de contenidors”, que és l’aposta del nou sistema per incrementar el reciclatge a les Garrigues, actualment a la cua de Catalunya, lluny del 38% de mitjana del país. A les Borges, a més, el percentatge de reciclatge de residus se situa al 14%.

A l’últim ple de la capital comarcal, celebrat el 30 de juliol, l’oposició va posar l’assumpte sobre la taula i l’equip de govern, tot i indicar que la competència era del Consell Comarcal, va admetre que “s’ha fet tot al revés de com s’havia de fer. En lloc d’haver informat primer i actuat després, s’ha fet a la inversa; i en lloc de començar per pobles petits, s’ha començat pel més gran”, apuntava Francesc Mir, regidor d’Urbanisme de les Borges.

Segons el Consell, a més de la substitució de contenidors, la nova etapa suposa també un increment del 50% del seu nombre. Es preveu que la mesura millori el servei i generi menys olors i molèsties a la població. Aprofitant l’inici del nou servei de recollida d’escombraries, el Consell engega la campanya “Les Garrigues reciclem junts”, amb la qual es vol sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’augmentar els nivells actuals de recollida selectiva. La carta convida els veïns a assistir a les xerrades informatives, a visitar els punts informatius al carrer i a participar a les activitats que se celebraran a la comarca per donar a conèixer el nou sistema.