COMARCA
- Les Borges Blanques

Anna Rufié, Olivera d'Or al Borgenc de l'Any

(foto: Arxiu)

El jurat del premi Olivera d'Or al Borgenc de l'Any, convocat per l'Ajuntament de les Borges, ha decidit atorgar el guardó a Anna Rufié Casanovas, de 65 anys, segons informa Ràdio les Borges. Rufié, que ha treballat d'administrativa a l'INS Josep Vallverdú fins a la seva jubilació, és una de les fundadores i alma mater de l'associació Grums, fundada el 1990 com a Club Juvenil Rio per donar una oferta lúdica i recreativa a infants i adolescents del municipi. L'entitat ha celebrat aquest any el seu 25è aniversari. L'any 2005, amb motiu del 15è aniversari, l'associació va rebre el mateix premi Olivera d'Or. Rufié, a més, ha dedicat part del seu temps a participar en actes solidaris o lúdics com sopars de Mans Unides, festivals Pro-Marató de TV3, festes de Carnaval o carrosses dels Tres Tombs de Sant Antoni. També va ser presidenta de l'AMPA del Col·legi Mare de Déu de Montserrat.

El jurat del guardó el formen l'alcalde, quatre regidors de l'equip de govern, els presidents de les dues cooperatives de les Borges, el president de la Cambra de Comerç, el president de l‘Associació de la Gent Gran i l'anterior guardonat, que era l'Associació de Dones la Rosada. La candidatura d'Anna Rufié ha obtingut set dels onze vots possibles. Altres candidatures votades han estat el Club Tennis Taula Borges (tres vots) i l'exregidor de Cultura, Francesc Macià (1 vot). Uns dies enrere, la CUP va demanar que els representants de l'Ajuntament al jurat representessin la pluralitat del ple municipal i que el s'ampliessin les entitats amb dret a vot.

El junedenc Josep Rosinach, Garriguenc de l'Any
Fa uns dies es va saber també el veredicte del jurat del premi Olivera d'Or al Garriguenc de l'Any, aquest convocat pel Consell Comarcal. En aquest cas, el guardó d'enguany ha recaigut en el junedenc Josep Rosinach, director de la Massa Coral els Cantaires durant 21 anys i autor de la cantata "1714-2014. 300 anys vencent", entre altres aportacions a la vida social i cultural de la comarca.

Com cada any, els dos premis, creats el 1988, s'entregaran en un acte el dissabte de Festa Major de les Borges (5 de setembre) al Centre Cívic, abans de la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs.

[Entrevista a Anna Rufié a SomGarrigues el desembre de 2012]

[Reportatge a SomGarrigues el gener de 2015 sobre els 25 anys de l'associació Grums]