COMARCA
- Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges acata la Junta Electoral i retira l'estelada de la façana

L'Ajuntament de les Borges, la tarda d'aquest dimecres. / Foto: A.F-T.

 L'Ajuntament de les Borges Blanques ha tret la bandera estelada que penjava a la façana del consistori municipal. Ho ha fet després que la Junta Electoral Provincial hagi ordenat la retirada "immediata" del símbol independentista.
L'administració electoral va prendre la decisió el dilluns, 31 d'agost, i "ahir va ser notificat per fax a l'ajuntament", tal com han explicat fonts de l'organisme. Després de la petició feta pel PP, la Junta Electoral Provincial s'ha basat en la doctrina de la Junta Electoral Central, que el 13 de maig ja va acordar que calia retirar "les banderes estelades d'edificis i espais públics de Catalunya, al menys durant la campanya electoral, al ser incompatible amb l'obligació de neutralitat dels poders públics".
A més del cas de les Borges Blanques, l'acord apel·la dos ajuntaments més: el d'Alcarràs (Segrià) i el de Guissona (Segarra).

La campanya començarà l'11 de setembre
L'acord de la Junta Electoral Provincial demana la retirada "immediata" de les estelades i ho fa, segons fonts de l'organisme, basant-se en el que va establir la Junta Electoral Central amb motiu de les eleccions municipals del maig. Tot i així, aquell text ho demanava "almenys durant la campanya electoral". L'inici de la campanya electoral per a les eleccions del 27 de setembre està fixat per "a les zero hores del dia 11 de setembre i finalitza a les zero hores del dia 26 de setembre", tal com està establert al calendari dels comicis.