COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Antoni Villas és designat finalment com a representant de les Garrigues a l'AMI

(foto: AMI)

Antoni Villas, alcalde de Juneda i president del Consell Comarcal, serà finalment el representant de les Garrigues a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), tal com avançava fa uns dies aquest periòdic. Fins aquesta setmana, les Garrigues era una de les quatre comarques que no havia designat un representant al Consell Directiu, l'òrgan que aplega un membre de cada comarca. Ara, per tant, només queden l’Alta Ribagorça, el Baix Penedès i el Pallars Jussà.

Totes les altres comarques (38) hi estan representades a través d’algun alcalde/ssa o regidor/a de la comarca escollit a l’última assemblea general de l'entitat, que va tenir lloc el 17 de juliol a Valls (Alt Camp) i que va servir per renovar la Comissió Executiva i el Consell Directiu. L’únic alcalde assistent de la comarca ja va ser Antoni Villas. Tot i això, l’assemblea va acabar amb la plaça de les Garrigues sense oficialitzar.

El 2 de setembre, va tenir lloc a Mollerussa (Pla d’Urgell) la primera reunió de la Comissió Executiva de l’AMI, però també va acabar sense cobrir la representació de les comarques que falaven. Fonts de l’entitat van afirmar que s’estaven fent les gestions per trobar les persones, però encara no les havien pogut concretar. Finalment, des d'aquesta setmana ja consta l'alcalde de Juneda com a tal. Fins ara, el representant comarcal era Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques.