COMARCA
- Les Borges Blanques

Els borgencs podran votar quina caseta flotant es posa a les basses del Terrall

(foto: Arxiu)

L'associació Amics del Terrall té la intenció de recuperar la caseta flotant per a aus aquàtiques que hi havia hagut al passeig borgenc fins a finals dels anys 90. El model escollit, però, es decidirà entre tres mitjançant una votació en què poden participar els ciutadans de les Borges. Aquests haurien de rebre a casa una butlleta amb les tres propostes per emplenar-la i votar en una urna situada als baixos de l'Ajuntament fins el 30 de novembre.

La iniciativa es finança amb la recaptació del sorteig de cistelles de productes donats per comerços locals i amb el suport econòmic de l’Ajuntament. "Gràcies a això podrem recuperar una caseta flotant al mig de les basses del Terrall per a què la colònia de cignes que hi ha pugui reproduir-se i continuar repoblant l’hàbitat, sense haver d’introduir-ne altres exemplars vinguts de fora”, explica Josep Domènech, actual president de l'entitat.

Amics del Terrall vol inaugurar el nou element durant la celebració del pròxim Concurs de Paelles, que coincidirà amb el 25è aniversari de l'associació, a mitjans de juny del 2016. Domènech indica que, una vegada recuperada la caseta, es plantegen impulsar altres millores al parc, com la instal·lació de monuments en reconeixement a prohoms locals, comarcals i nacionals, o uns lavabos públics.

Parella de cignes reintroduïda
Des del mes de març, les basses compten de nou amb una parella de cignes blancs. Fins aleshores, n'hi havia una parella de negres. De blancs se n'havien posat dos l'any 1982, però la femella va morir i el mascle ho va fer l'any passat.