COMARCA
- Juneda

L’Estat adjudica la rotonda de Margalef, dos anys i mig després d’autoritzar-la

El Ministeri de Foment ha anunciat l’adjudicació de les obres per fer la rotonda de Margalef, a tocar del terme de Juneda, un dels punts actualment crítics de la carretera N-240 per la intersecció que hi ha en forma de glorieta partida. L’empresa Viales y Obras Públicas SA és qui ha guanyat l’adjudicació i farà la rotonda amb un import de 619.000 euros, tot i que el pressupost base de licitació és de 912.000.

Aquest era l’últim pas que faltava per poder començar unes obres de les que fa temps que es parla. Després d’anys de reivindicacions ciutadanes i polítiques de construcció de rotondes a la carretera N-240, especialment al seu pas per Juneda, l’Estat autoritzava l’abril de 2013 la construcció de la de Margalef. Dos anys després, el maig de 2015, es licitava i ara arriba l’adjudicació dels treballs. El termini previst d'inici i durada de les obres, però, no s'ha fet públic.

De tota la resta de rotondes, l’única que està sobre la taula de moment és la del km 73, a la zona de la cooperativa, que compta amb una partida al pressupost estatal de 2016 de 910.000 euros. La de Masia Salat, tot i estar autoritzada, estava condicionada al finançament que aconseguís el propietari del complex, cosa que, de moment, queda lluny.