COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

El Parlament demana l’alliberament del peatge de l’AP-2 entre Lleida i Montblanc

El ple del Parlament de Catalunya del 17 de febrer ha aprovat una moció de la CUP sobre la nova cultura de l’aigua i el territori en què, entre altres punts, insta el Ministeri de Foment a replantejar la gestió de l’autopista AP2 en el tram Montblanc-Lleida “eliminant-ne les barreres, en el marc d’un nou model de mobilitat sostenible de les vies d’alta prestació”. A més de la CUP, hi han votat a favor tots els grups (Junts pel Sí, PSC, Ciutadans i CSQEP) a excepció del Parit Popular, que hi ha votat en contra. Per tant, 120 vots a favor i 11 en contra.

Mentre l’alliberament total no sigui possible, el text que, de manera transitòria però immediata, el peatge sigui gratuït per al trànsit intern i, en el cas de vehicles pesants, siguin desviats obligatòriament de la carretera N-240 a l’autopista amb les mateixes bonificacions que s’estan aplicant a l’N-II entre Girona i Maçanet.

Cap menció a l’autovia
La moció aprovada no recull cap referència al projecte d’autovia o desdoblament de l’N-240, presentada en algunes ocasions com la solució als problemes d’aquest tram de carretera. De fet, és la segona vegada que el Parlament es posiciona a favor de l’ús de l’autopista AP-2, que discorre paral·lela. Ho va fer l’estiu del 2013, aleshores arran d’una proposta del PSC a la Comissió de Territori i Sostenibilitat i a la qual van votar a favor tots els grups amb representació. També aleshores es parlava d’aplicar fórmules similars a les de l’N-II a Girona per al cas de Montblanc-Lleida.