COMARCA, CULTURA

Les guitarres amenitzaran l’estiu per cinquè any consecutiu

(foto: Arxiu)

Fins a nou pobles de la comarca, als quals s’afegeix enguany Granyena de les Garrigues, acolliran els concerts de la cinquena edició del Garrigues Guitar Festival Memorial Emili Pujol, fins el 27 d’agost.

La primera actuació tindrà lloc avui, 5 de juliol, al Reial Cercle Artístic de Barcelona, on es presentarà el programa de concerts dedicat al reconegut instrumentista nascut a la Granadella, Emili Pujol i, també el nou espai Antoni Ferrer de l’Espluga Calba.

El primer concert en terres lleidatanes serà a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida el 7 de juliol i anirà a càrrec d’Ensemble XXI. No serà fins al 15 que les guitarres arribaran a la comarca, amb un concert del duo Torrent i Díaz, al pati de l’Ajuntament de les Borges Blanques. A la Granadella, poble de Pujol, hi tindran lloc quatre actes seguits. El dia 23, al Centre Cívic de la Biblioteca Emili Pujol es projectarà el documental DOC Emili Pujol i, posteriorment, tindrà lloc a l’església Santa Maria de Gràcia el concert del duo Jiménez i Trepat. El dia 24, encara a la Granadella, el Centre de Cultura de l’Oli acollirà el simpòsium Pujol i a la mateixa església, un concert de Ljubica Bukvic. El Cogul serà l’escenari del cicle el 30, amb l’actuació d’Evoéh duo al centre de pintures rupestres.

Ja a l’agost, el dissabte 6, Granyena també s’afegeix al cicle amb un concert de Sasha Savaloni a l’església de Sant Miquel. El dia 13 també es podrà gaudir al castell de l’Espluga d’Anders Clemens i el 15 del duet Rubio & Franch a l’Església Sant Jaume d’Arbeca. A més, Arbeca també gaudirà d’un concert a la Vinya dels Vilars a càrrec Obdara Trio. Els concerts s’escamparan cap a Juneda, Vinaixa i la Pobla de Cérvoles els dies 19, 21 i 27 d’agost amb l’espectacle Llull, el guitarrista Bernat Padrosa i Bukvic & Jové.