COMARCA
- Juneda

Juneda comença la rehabilitació integral del Carrer Major que estarà enllestida en quatre mesos

Les obres van començar fa setmana.

L’ajuntament de Juneda ha començat les tasques de rehabilitació integral del Carrer Major (carrer dels porxos) dins el marc del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya. Aquesta primera fase -que també es desenvolupa amb efons FEDER- contempla la restauració de tots els serveis (gas, telèfon, aigua, etc.) s’allargarà els propers quatre mesos, temps durant el qual el carrer estarà tallat al trànsit rodat de vehicles, segons ha explicat l’alcalde del municipi, Antoni Villas. L’actuació contempla també l’adequació de les voreres i la resta del carrer amb noves llambordes. “El carrer continuarà obert als cotxes però un cop finalitzem les obres, al carrer Major es donarà prioritat als vianants”, sentencia Villas.
Així, amb el Pla de Barris es subvencionen fins a 126.000 euros i amb el pla FEDER és d’uns 170.000 euros, això suposa el 90% del cost de l’actuació (uns 300.000 euros d’actuació total). El 10% restant es subvenciona en concepte de contribucions especials que paguen els veïns afectats per l’actuació a seu carrer.
D’altra banda, el pla de barris contempla ajudes de restauració de façanes. En aquest sentit, l’alcalde comenta “que són molts els propietaris que volen restaurar al seua façana”. De fet, els propietaris d’immobles que vulguin acollir-se al pla tenen de temps fins el proper 20 de desembre per presentar al consistori la seua proposta de rehabilitació.
Finalment, les actuacions seguiran amb la resta del centre històric de Juenda amb la Plaça de l’Església o el mateix carrer del Calvari. El Pla té una vigència de tres anys i les diferents actuacions que es duran a terme a Juneda es desenvoluparan fins l’any 2013.