COMARCA, ECONOMIA
- Alfés , Arbeca , Juncosa

Arbeca, Juncosa i Alfés, les tres cites oleícoles del cap de setmana

(foto: X.M.)

Aquest cap de setmana del 26 i 27 de novembre tenen lloc a les Garrigues tres esdeveniments vinculats directament amb l’oli d’oliva verge extra. D’una banda, la 13a Fira de l’Oliva Arbequina que es fa a Arbeca, on s’han programat actes durant tot el cap de setmana i que inaugurarà divendres la consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa. Tastos, presentacions, show cookings, un esmorzar popular i actuacions infantils i musicals són algunes de les activitats previstes. La fira, a més, es complementa amb el mercat de Santa Caterina i la Fira del Gos Caçador. Trobareu tota la informació i programació a l'últim número de SomGarrigues, que va sortir divendres.

D’altra banda, a Juncosa se celebra també aquests dies la novena edició de la Fira de l’Oli i productes d’elaboració artesana, on s’esperen uns 35 expositors, que aquest any s’ubicaran al centre històric del municipi. Així mateix, s’ha organitzat una exposició de maquinària agrícola, un taller de maceració d’herbes, una caminada popular i un concurs d’allioli, entre altres.

Finalment, a Alfés també hi haurà festa de l’oli, en aquest cas emmarcada als Camins d’Or Líquid que es fan cada cap de setmana a un poble diferent de les Garrigues històriques. El diumenge 27, davant la cooperativa, hi ha un esmorzar popular, un taller de com fer olives a casa i, com a novetat, el concurs de demostració de força “Oliva i pinyol de ferro”.