COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Convoquen dues concentracions al Consell Comarcal, a favor i en contra de la crema de residus

(foto: arxiu)

Les veus contràries a que la reobertura de Tracjusa, a Juneda, suposi la utilització de residus urbans com a combustible han convocat una concentració de protesta aquest divendres, 3 de febrer, a les quatre de la tarda davant la seu del Consell Comarcal de les Garrigues, a les Borges Blanques.

La convocatòria coincideix amb una reunió del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i alts càrrecs del departament, com el director de l'Agència de Residus de Catalunya, la secretària de Medi Ambient o el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme amb els alcaldes de la comarca i de la qual no ha transcendit el tema, tot i que el perfil dels assistents apunta a que el projecte de Tracjusa i la gestió dels residus serà un tema clau de la trobada. De moment, però, fonts de la conselleria no han confirmat ni desmentit a aquest periòdic l'existència de la reunió, tot i que altres fonts sí que l'asseguren.

Al cap de poc de conèixer-se la convocatòria de protesta, des de Gestió Agroramadera de Ponent (GAP) s'ha reaccionat fent una crida als seus associats per concentrar-se també al mateix lloc per "demostrar que hi ha una gran majoria que defensem el projecte de nova Tracjusa", al qual vincula la viabilitat de les explotacions ramaderes. En aquest cas, la cita és a 2/4 de 5.