COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Enric Mir, sobre Tracjusa: “Aquest projecte no es durà a terme”

L'alcalde de les Borges assegura al ple municipal que la informació que tenen va en aquesta direcció.

(foto: Aj. Borges Blanques)

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, va afirmar a l'últim ple municipal, celebrat el 30 de març, que el nou projecte de Tracjusa per funcionar amb combustible derivat de residus no es faria. "Pel que ens consta a nosaltres, aquest projecte no es durà a terme", va dir Mir durant les consideracions del seu grup (PDeCAT) a la moció que presentava la CUP de rebuig a la planta de gasificació de residus urbans a Juneda. "Si no es duu a terme, no entenc la polèmica i la moció que presenten", va afegir l'alcalde. L'afirmació d'Enric Mir s'afegeix a la d'altres fonts del partit a SomGarrigues, que també apunten en aquesta direcció.

Enric Mir va expressar els seus dubtes sobre el projecte i va instar els grups de l'oposició a presentar estudis que avalin les conseqüències negatives que podria tenir sobre la salut i el medi. "Sí que tenim el dictamen del doctor Ramon Folch, que parla de set vegades menys de contaminació, i això és molt. Esperem que vostès aportin un estudi d'aquest projecte, perquè ara no tenim element de contrast", va dir.

Amb tot, la moció presentada per la CUP es va aprovar per unanimitat (PDeCAT, ERC i CUP) després d'un llarg debat sobre les possibles conseqüències del projecte, la contaminació atmosfèrica i la problemàtica dels purins, en què l'alcalde va lamentar que el text no fes referència al Departament d'Agricultura, a qui acusa de no aportar solucions a la contaminació dels aqüífers per elevades concentracions de nitrats. "Una planta incineradora no és bona per a ningú, però el problema del residu que generem el tenim aquí", va dir Mir.

Malgrat totes les consideracions expressades per l'alcalde sobre el text de la moció, el seu grup hi va votar a favor "per fer prevaldre el principi de precaució, que tampoc cal exagerar si no volem tornar a l'edat de pedra, i perquè no quedi cap dubte a la ciutadania que quan veiem un problema de salut actuem", va dir.