COMARCA
- Juneda

L'escola de Juneda tindrà cuina pròpia el curs que ve

L'Ajuntament farà les obres, Ensenyament posarà material i l'AMPA es compromet a assolir 55 inscrits.

(foto: Aj. Juneda)

El proper curs 2017-2018 l'escola Manuel Ortiz de Juneda disposarà de cuina pròpia gràcies a un acord entre l'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament. Així ho han confirmat l'alcalde, Antoni Villas, i el director dels Serveis Territorials a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, durant la visita al centre. Per la seva banda, l'AMPA s'ha compromès a fer viable el nou servei amb un mínim de 55 alumnes al menjador escolar. Segons l'acord, l'Ajuntament realitzarà les obres i instal·lacions i el Departament facilitarà el material i equipament. L'Ajuntament calcula que s'invertirà entre 6.000 i 8.000 euros en les obres.

Des de l’AMPA es vol agrair a totes les parts institucionals implicades el suport a la iniciativa, aixi com a la direcció de l’escola pel suport rebut en tot el procés. L’entitats de mares i pares està preparant un projecte per presentar abans de final de curs en relació a l’alimentació i al servei del menjador i pel qual demanen la implicació de la resta de progenitors.

L'escola compta actualment amb 340 alumnes, 40 dels quals fan ús del servei de menjador escolar. Aquesta xifra s'ha duplicat en el darrer any i es preveu que augmenti amb la nova cuina que permetrà passar de l'actual línia freda (menús transportats i escalfats) a menjars elaborats a la mateixa escola, garantint al màxim proximitat i immediatesa. Des de l’AMPA s’atribueix el creixement de les inscripcions, principalment, a la necessitat de les famílies, i s’espera que amb el canvi de sistema, aquells que recorren a padrins, per exemple, confïin també en el nou servei.