COMARCA
- Juneda

Denuncien un veí de Juneda pel mal estat d'un ruc i 17 gossos

Els animals portaven dos anys tancats en unes instal·lacions deficitàries.

La Guàrdia Civil ha denunciat aquest dilluns, 8 de maig, un veí de Juneda pel mal estat d'un ruc i 17 gossos a la seva explotació, segons informa Catalunya Ràdio. Va ser en una inspecció dels agents a les instal·lacions d’una petita granja en desús quan es va detectar l’estat dels animals.

El ruc, femella, presentava símptomes d'abandonament en el manteniment i neteja dels cascs de les quatre potes, cosa que li pot provocar lesions permanents, deformacions o defectes greus. L'habitacle on era, a més, pràcticament no tenia ventilació ni neteja i hi havia objectes tallants i punxants. Quant als 17 gossos, aquests també estaven en condicions higièniques deficients.

El mateix propietari va reconèixer que els animals portaven uns dos anys tancats a les instal·lacions i a tots els mancava identificació, documentació o registre. Per tot plegat, els agents han aixecat acta i han posat els fets en coneixement del veterinari del Departament d'Agricultura per portar a terme les mesures sanitàries oportunes. També van remetre la denúncia al mateix departament.