COMARCA
- Les Borges Blanques

Veïns de la zona esportiva de les Borges demanen un accés de vianants més segur a les piscines i el camp de futbol

Proposen reduir la presència de cotxes potenciant els aparcaments del Consell Comarcal i del camp de futbol. Temen que el volum de trànsit en hores punta derivi en algun accident.

(foto; M.A.)

Una quarantena de veïns dels carrers Maria Codina, travessera Mossèn Cinto Verdaguer i Via Aurèlia de les Borges -la majoria dels que hi viuen- demanen que es prenguin les mesures oportunes per no haver de lamentar accidents per la convivència de cotxes i persones en aquella zona, ja que es tracta dels tres carrers més pròxims al recinte de les piscines, el camp de futbol i el centre de tecnificació de tennis taula i, sobretot en hores punta, s'hi acumula una gran quantitat de vehicles, expliquen. Una de les voreres del carrer Maria Codina, a més, és molt estreta i, a la pràctica, resulta impossible que els vianants la utilitzin.

Per aconseguir una reducció de la intensitat del trànsit, els veïns aclareixen que no demanen cap prohibició de pas, sinó que es potenciï l'aparcament del Consell Comarcal per accedir al centre de tennis taula i a les piscines, on proposen canviar la porta d'accés i fer-ho per la de darrere, apartada de la zona de més moviment. Així mateix, consideren que caldria fomentar més l'aparcament del camp de futbol, uns terrenys que l'Ajuntament va comprar fa dos anys però que els veïns afirmen que s'utilitza poc. Quan es va anunciar la compra i habilitació com a estacionament, es va justificar precisament pels "problemes d'aparcament que patim durant els dies d'entrenament i d'esdeveniments esportius del futbol o del tennis taula, especialment quan coincideixen amb les piscines en funcionament", explicava l'alcalde el 2015. A aquell espai, però, s'hi accedeix per la carretera de Cervià, cosa que probablement desincentiva més d'un conductor.

Els veïns van entrar la petició al consistori el passat 27 de març, mitjançant una instància on s'exposava la situació i es demanava un accés més segur a la zona per a tots els nens del poble. Al ple municipal del 30 de març, el regidor d'Urbanisme, Francesc Mir, va reconèixer que "la problemàtica hi és, com hi és a molts punts del poble, però és complicat". De moment, els veïns no tenen constància de cap resposta per part del consistori, però confien que en el proper ple s'anunciï alguna solució, ja que queda només un mes per a l'obertura de les piscines.