COMARCA
- Cervià de les Garrigues

Els Fogons de la Carme, un dels participants a Joc de Cartes, de TV3

El restaurant de Cervià competirà en aquest joc amb altres tres de Ponent en un capítol que s’emetrà a principis de juliol.

(foto: arxiu)

El restaurant Els Fogons de la Carme, de Cervià de les Garrigues, serà un dels participants d'un dels capítols del programa de TV3 "Joc de Cartes", en què cada setmana s'enfronten quatre establiments i són els mateixos restauradors els qui es puntuen entre ells. La puntuació del presentador, el popular Marc Ribas -que també fa "Cuines" a la mateixa cadena- pot fer decantar el joc cap a un o un altre dels participants.

Si no hi ha canvis, es preveu que el capítol on sortirà Els Fogons de la Carme s'emeti el 6 de juliol. Els altres tres participants són de Lleida (L'Estel de la Mercè i Ferreruela) i de Fontdepou, a la Noguera (Casa Mercè). "Em fa il·lusió, és una experiència positiva i el tracte amb el personal del programa ha estat molt bo", explica Carme Mora, cuinera i propietària de l'establiment de Cervià. "Que de tots els que hi ha em triessin a mi, que em fessin l'entrevista i que finalment m'escollissin per ser un dels quatre del capítol és una satisfacció", afegeix. Tot i que el programa es va gravar al gener, els participants no veuran el capítol fins el mateix dia de l'emissió, com tots els espectadors.

Els Fogons de la Carme va obrir les portes ara fa 10 anys, el 2007, en ple nucli històric de Cervià, i basa la seva proposta gastronòmica en la cuina tradicional passada per un toc modern, amb protagonisme dels productes locals en què no pot faltar l'oli d'oliva verge extra. La promoció dels vins de la zona també li ha valgut al restaurant diversos reconeixements com el Cartaví. Els Fogons de la Carme forma part de diverses rutes gastronòmiques, imparteix tallers arreu de la comarca i és un dels habituals de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues. L'any 2011 va rebre la Medalla del Turisme de Catalunya.