COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

La residència L’Oliver, a l'antic hotel de Masia Salat, busca 3,7 milions amb socis i inversors

Si no s'ha assolit la xifra al setembre, el projecte de geriàtric a l'antic hotel de Masia Salat quedaria en suspens. La gestió la portarà la Fundació Serveis de Suport.

(foto: M.A.)

Els promotors de la residència geriàtrica L'Oliver, que és com es dirà l'equipament que es vol ubicar a l'antic hotel de Masia Salat, han obert el període de captació de socis i inversors que ha de permetre assolir els 3,7 milions d'euros necessaris per tirar endavant el projecte. Així ho van explicar Josep Valero, Ramon Mallol i Joan Vendrell a la presentació pública del projecte que es va fer el 30 de juliol a les Borges, en què també va participar Josep Domènech, exalcalde del municipi, que s'incorporarà com a relacions públiques. Les adhesions es recolliran fins al 30 de setembre i, en cas de no assolir l'objectiu, la residència quedaria en suspens.

Estendre les adhesions

"En lloc de buscar un gran inversor o recórrer als bancs, preferim tenir moltes participacions de particulars de la zona", explica Valero. Per entrar al projecte s'ha d'adquirir un mínim de 15.000 euros en participacions. Ara se n'han recollit uns 700.000, però cal arribar als 3,7 milions que costa el projecte entre compra i sanejament de l'edifici, adaptació a l'ús de residència i urbanització externa. Ser-ne soci o inversor donarà dret a l'ingrés directe en cas de necessitat i als rendiments econòmics que se'n derivin, que els promotors calculen que poden arribar al 14% amb una ocupació del 75-80%.

Nou Pla Especial Urbanístic  

L'activitat a Masia Salat s'emparava en un Pla Especial Urbanístic aprovat el 2003. D'aquest pla, però, en derivaven unes obligacions que els antics propietaris mai van acabar de complir (pas elevat per l'N-240, sortida del torrent de la Femosa, etc). Són actuacions amb un cost que ara es considera inassumible i, per tant, s'ha optat per presentar un nou Pla Especial Urbanístic, que ja està redactat i l'1 d'agost va entrar a l'Ajuntament. Els promotors calculen que s'aprovarà en uns 10 o 12 mesos i serà quan podran demanar la llicència d'obres, que poden tardar mig any més. La previsió, en definitiva, és obrir a finals del 2018.

Fundació Serveis de Suport

Quant a la gestió del dia a dia de la futura residència, que tindrà 100 places i 25 de centre de dia, se'n farà càrrec molt probablement la Fundació Serveis de Suport, de Juneda, amb el borgenc Josep M. Magrinyà al capdavant, que actualment és director de la residència municipal de Juneda. El centre buscarà tenir conveni amb la Generalitat per assegurar-se, així, una dotació de residents.