COMARCA
- Les Borges Blanques

Enric Mir creu que la crítica de la CUP per les entrades al teatre vol “desviar l’atenció” de millores com la placeta de l’Abadia o el rètol del Terrall

La CUP respon que el consistori gasta 80.000 anuals en retribucions i indemnitzacions als regidors i insisteix que “no hi ha necessitat de detalls protocol•laris”.

(foto: Xavi Minguella)

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, atribueix la crítica que va fer la CUP la setmana passada sobre el regal d'entrades al teatre de Festa Major per a cada regidor i la reserva de seient a la quarta fila, a les quals els cupaires i ERC renuncien cada any, a una voluntat de la formació de "desviar l'atenció de les millores que fem dia a dia al municipi, i especialment les que estaran llestes abans de la Festa Major, com l'arranjament de la placeta de l'Abadia o la incorporació d'un nou i bonic cartell d'entrada al Terrall".

Mir defensa l'obsequi d'entrades als regidors i acompanyants com un "reconeixement a la tasca de regidor i, en particular, a la seva disponibilitat, especialment els que estan a govern" i considera que les acusacions de privilegi són "totalment demagògiques i fora de tota lògica". L'alcalde afegeix que "si això és tot el que poden criticar de l'acció de govern és una sort, perquè significa que no tenen tema de rellevància ni argument com a oposició".

Per la seva banda, la CUP ha respost que a la seva manera de fer política "no hi caben els detalls que suposin "un tracte de favor diferenciat respecte la resta de ciutadans" i que ja hi ha un règim de retribucions i indemnitzacions per als regidors, "pensat expressament per cobrir tota despesa vinculada a l'exercici del càrrec". En aquest sentit, la CUP detalla que cada regidor de l'equip de govern rep uns 700 euros mensuals per aquest concepte, a més de dietes, desplaçaments i àpats protocol·laris, "fins i tot les consumicions al bar durant la Fira de l'Oli". Els cupaires quantifiquen en més de 80.000 euros anuals la despesa municipal en retribucions i indemnitzacions a regidors. Finalment, recorden que l'alcalde "ha decidit dedicar un 75% de la jornada a la Diputació de Lleida, on l'any passat va cobrar 39.471 euros, sense renunciar als 700 mensuals de l'Ajuntament".