COMARCA
- Cervià de les Garrigues

El vol de reactors militars, possible origen de l'estrèpit que es va sentir ahir a algunes zones de la comarca

Catalunya Ràdio va informar del vol rasant d'aquests avions pel Priorat i la Ribera d'Ebre i l'èxèrcit va afirmar que eren maniobres habituals de la base de Saragossa.

(foto: Wikipedia)

Alguns veïns de pobles de les Garrigues, com Cervià o Bellaguarda, van sentir ahir al matí un fort estrèpit provinent del cel, que van atribuir al pas d’algun avió militar. “Va ser impressionant, com si fos un meteorit, el so era aterridor”, explica a SomGarrigues un veí d’aquesta població. Paral·lelament, Catalunya Ràdio es feia ressò d’un testimoni del Masroig, a 20 km en línia recta de les Garrigues, que explicava com dos reactors li havien passat a molt pocs metres per sobre i que anaven en direcció nord, cap al Montsant, de manera que és probable que sobrevolessin també part de les Garrigues.

Segons l’emissora, l’exèrcit espanyol va confirmar que es tractava de maniobres habituals d’avions reactors procedents de la base de Tarragona. EL testimoni del Masroig, però, assegurava que feia molts anys que no ho havia vist al Priorat.