COMARCA
- Juneda

1 color, 1 euro, 1 casa

Es presenta a Juneda una campanya de la fundació Vicente Ferrer per fomentar la transformació social a l'Índia rural.

(foto: Aj. Juneda)

Dimarts dia 14 es va presentar al Complex Cultural de Juneda la campanya solidària de la Fundació Vicente Ferrer “1 color, 1 euro, 1 casa”. Jordi Giralt, col·laborador de la fundació, va explicar la iniciativa, que consisteix en acolorir una part d'un rangoli a canvi d'una aportació d'un euro o més, que anirà destinat a la construcció d'una casa a l'Índia, valorada en 2.200 euros. Un cop construïda, la fundació en cedirà la titularitat a una dona d'una família de la casta més baixa de l'Índia, per tal de fomentar la seva integració social i desenvolupament.

El rangoli és un tipus d'art folklòric d’aquell país. Són una sèrie de dissenys decoratius realitzats al terra de les sales d'estar i patis durant els festivals hindús. La idea és que siguin zones de benvinguda sagrades per a les deïtats hindús i es creu que porten bona sort. Els patrons es creen amb materials com ara arròs acolorit, farina seca, sorra de colors i pètals de flors.

El rangoli solidari serà a Juneda durant 15 dies i es desplaçarà primer a l'escola Manuel Ortiz, per tal que els nens i nenes coneguin la situació de les dones a l'Índia i la importància d'aquestes campanyes per tal d'aconseguir la transformació social a l'Índia rural. Posteriorment, serà a diferents comerços del poble i, finalment, tornarà al Complex Cultural.