COMARCA
- Juneda

Juneda refarà tot l’entorn de l’Església i serà per a vianants

Les obres, que formen part del Pla de Barris, començaran al febrer i han de finalitzar el 30 de juny. Quedarà prohibida la circulació a la plaça i a la banda esquerra del temple.

(foto: arxiu)

L'Ajuntament de Juneda començarà en els propers dies les obres de reforma de la plaça de l'Església, que consistiran a renovar tots els conductes de serveis (aigua, llum clavegueram) i pavimentar el ferm, tant de la plaça mateixa com dels carrers adjacents. Les obres tenen un pressupost de 317.000 euros, inversió que va ser aprovada al ple municipal extraordinari del 30 de novembre i que ara les empreses tenen fins al 21 de gener per presentar les seues propostes a la licitació.

Zona per a vianants

A més dels treballs de reforma, un dels efectes de l'actuació, inclosa al Pla de Barris, serà la prohibició de circulació rodada a la mateixa plaça i al costat esquerre del temple, és a dir, a la placeta que hi ha davant de l'Escola de Música. D'aquesta manera, els vehicles que vinguin de la zona del tanatori podran arribar fins a la cantonada del carrer Major, on hauran de desviar-se, i els que circulin pel carrer de Bas hauran d'anar cap al carrer de Torregrossa, sense opció d'entrar, com fins ara, a la plaça de l'Església.

Fet al juny

Les obres formen part del Pla de Barris i, per aquest motiu, han d'estar enllestides el 30 de juny, que és quan finalitza el Pla. Un cop adjudicats els treballs, per tant, s'iniciaran amb tota probabilitat al febrer i duraran els quatre mesos que resten fins al juny. La major part del cost de l'actuació es preveu que es pugui sufragar amb subvencions, però una part també haurà de venir mitjançant contribucions especials dels veïns. Aquesta és l'obra de més envergadura del Pla de Barris, però també se'n faran altres de menors. En total, el pressupost per aquest concepte és de 434.000 euros, dels quals 325.000 serien amb subvencions, 75.000 amb un préstec bancari, 25.000 amb contribucions veïnals i 8.600 amb fons propis del consistori.

Anselm Clavé i parcs infantils

El pressupost municipal aprovat també preveu arranjar durant el 2018 el carrer Anselm Clavé, actuació valorada en 95.000 euros. L'Ajuntament també té previst destinar 15.000 euros a millorar parcs infantils, una reivindicació de pares i mares pel mal estat d'algunes d'aquestes instal·lacions.