COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

El celler de Torres a l’Aranyó obrirà aquesta primavera

L'empresa treballa en la fase final de les obres del que serà el seu quart celler a Catalunya. S'ha erigit un edifici nou annex al mas.

(foto: Xavi Minguella)

L'empresa Torres està acabant els últims detalls del celler que construeix al mas de l'Aranyó, entre les Borges i Castelldans -tot i que, tècnicament, és terme de Juneda-, i té previst fer-ne una presentació aquesta primavera. Les obres, ja a la fase final, han consistit en la construcció d'un edifici nou, adjacent al mas, de 1.650 m2 que, tot i les parets de prefabricat de formigó, s'ha procurat integrar i mantenir l'estètica del conjunt existent amb l'ús de materials nobles. En una segona fase, la intenció de l'empresa és rehabilitar els edificis històrics i destinar-los a la producció d'oli i a l'enoturisme, segons es va explicar a l'inici dels treballs, a la tardor del 2016 [v. SomGarrigues, núm. 428].

La finca més gran
Les terres que Torres té a l'Aranyó, adquirides el 1999, representen un total de 800 hectàrees i constitueixen la finca més gran de l'empresa. D'aquestes, 175 es destinen a vinya, d'on en surt el vi Purgatori, posat al mercat el 2015 i elaborat amb garnatxa, carinyena i sirà, l'únic de Torres inclòs a la Denominació d'Origen Costers del Segre. Les vinyes es troben repartides per la vall i els vessants de la zona, amb una altitud de 550 metres a la part més elevada.

El setè de la comarca
Aquest serà el setè celler de vi que hi haurà a les Garrigues, després dels de Fulleda, Arbeca, l'Albagès, el Vilosell i la Pobla de Cérvoles (2). De Torres, que té la seu a Vilafranca del Penedès, serà el quart a Catalunya, on compta amb dos al Penedès i un al Priorat, a més d'altres a les regions vinícoles de la Rioja, Rueda i Ribera del Duero.