COMARCA
- Juneda

Urbanisme desencalla l’estació de busos de Juneda

Dona el vistiplau al canvi de zona verda per zona d’equipaments, amb la qual cosa el Departament de Territori, encarregat del projecte, pot iniciar la construcció.

(foto: arxiu)

L'Ajuntament de Juneda ja pot demanar al departament de Territori de la Generalitat que tiri endavant la construcció de l'estació d'autobusos que hi ha projectada en un solar al costat de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. L'última sessió de la Comissió d'Urbanisme de Lleida, celebrada el 31 de maig, ha aprovat la modificació del POUM que commutava la zona verda amb què estava qualificat aquest solar per un altre espai del poble i convertir el solar en zona d'equipaments. Aquest era el pas previ necessari per desencallar un projecte del qual la Generalitat va adjudicar la redacció fa dos anys i mig [v. SomGarrigues, núm. 415], en el marc del Pla d'Estacions de Viatgers.

Un any i mig aturat
El desembre del 2016, l'Ajuntament va fer la modificació urbanística esmentada i la va traslladar a la Comissió d'Urbanisme de Lleida, on s'esperava que es resolgués aquella tardor. Finalment, el procés s'ha demorat fins ara, que s'hi ha donat el vistiplau definitiu. Al tractar-se d'una obra de la Generalitat, però, correspon a aquesta dotar-la del pressupost corresponent i engegar els treballs. L'alcalde, Antoni Villas, té previst reunir-se amb el departament i, per tant, no se sap encara quines intencions té aquest quant a pressupost i terminis. 

Similar a la de Mollerussa
El que sí que se sap és com serà la nova estació, que Villas compara amb un model similar a la de Mollerussa, que el mes de març, precisament, va estrenar remodelació. L'equipament tindria una sala d'espera i serveis, a més de la zona d'arribades i sortides d'autobusos sota una gran marquesina.
Actualment, aquests vehicles fan parada en una cruïlla del carrer Prat de la Riba, un vial transitat al centre de la població. La futura parada està pràcticament a peu de carretera N-240.