COMARCA

L'Olivera d'Or al Garriguenc de l'Any premia els qui van fer possible l'1 d'octubre

La candidatura l'havia impulsat el CDR de les Borges i és la primera vegada en la història del certamen que no s'atorga el guardó a una persona o entitat en concret.

(foto: Xavi Minguella)

El jurat del premi Olivera d’Or al Garriguenc de l’Any, que convoca el Consell Comarcal, ha atorgat el guardó als qui van fer possible la celebració del referèndum de l’1 d’octubre en general. La proposta, que s’ha imposat per un sol vot de diferència respecte altres candidatures, la impulsava el Comitè de Defensa de la República (CDR) de les Borges Blanques i és la primera vegada que no recau en una persona concreta o una entitat.

El CDR, que havia fet pública la proposta dies enrere i havia recollit unes 180 adhesions particulars, defensava que totes les persones que es van implicar i participar al referèndum mereixien el reconeixement “per haver contribuït al major exercici d’autoorganització, dignitat, solidaritat i cooperació en els últims temps a les Garrigues, per haver contribuït a materialitzar l’expressió lliure i democràtica d’una votació transcendent per a Catalunya i per haver contribuït a enfortir vincles i cohesionar humanament la societat garriguenca”.