CARRETERES

Entitats i partits consideren "parcial i confusa" la proposta de l'alcalde de les Borges i insisteixen en desviar els camions fins a Lleida

ERC, CUP, En Comú Podem i diverses associacions creuen que eximir del peatge només els turismes garriguencs és "inviable tècnicament" i d'"impacte mínim".

(foto: Xavi Minguella)

Partits com ERC de les Garrigues, la CUP de les Borges i En Comú Podem-Lleida i entitats com l’Ateneu Popular Garriguenc, la Banqueta de Juneda, Ipcena, Conca22 de la Conca de Barberà o el Grup de Joves de Vinaixa consideren que la proposta de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, d’eximir del peatge els turismes de persones residents a les Garrigues seria una mesura “parcial i confusa” i  d’”impacte mínim”, de manera que “no solucionaria la sinistralitat de la via”.

Aquests partits i entitats, agrupats sota el nom de Rescap-2, insisteixen en la desviació “obligatòria i i immediata” de camions de la carretera N-240 cap a l’autopista, “que és la manera comprovada de reduir dràsticament la sinistralitat”, diuen. De fet, la plataforma demana que la desviació sigui en tot el tram entre Soses-Lleida i Montblanc, tal com van manifestar també alcaldes de poblaciones afectades com l’Albi, Vinaixa i Tarrés. També l’associació de transportistes de Lleida, Asotrans, reclama que la mesura s’apliqui a tot el tram i de manera gratuïta.

Des de la plataforma Rescap-2 qualifiquen la proposta de l’alcalde Mir de “propagandística” i “inviable d’aplicar tècnicament”, que “no fa més que confondre i despistar les Administracions superiors, Estat i Generalitat, dels dos grans objectius: la desviació de camions a l’AP-2 i el rescat del peatge d’aquí 35 mesos”.