COMARCA
- Les Borges Blanques

Quatre candidatures opten al premi Olivera d'Or al Borgenc de l'Any

Són Antoni Bresolí, Futbol Club Borges, Grup de Diables i Tabalers Recerca i les persones que van fer possible l'1 d'octubre a les Borges. El jurat decidirà el veredicte la setmana que ve.

(foto: Aj. Borges)

L'Ajuntament de les Borges ha rebut un total de quatre candidatures per al premi Olivera d'Or al Borgenc de l'Any, un guardó que vol distingir les persones que han dut a terme una labor personal o institucional de caire positiu per al municipi. Es tracta d’Antoni Bresolí, president del Consell Consultiu de la Gent Gran de les Garrigues, el Futbol Club Borges, que l’any passat va arribar al centenari, el Grup de Diables i Tabalers Recerca, que compleix 30 anys, i les persones que van fer possible el referèndum de l’1 d’octubre a les Borges.

La candidatura d'Antoni Bresolí l'ha presentat l'Aula d'Extensió Universitària. Bresolí és un borgenc que va néixer el 1946 i sempre ha format part de diferents associacions del municipi. És membre fundador de l'Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues, forma part de la junta del Casal de la Gent Gran i també presideix el Consell Consultiu de la Gent Gran de les Garrigues.

La candidatura del Futbol Club Borges l’ha presentat el Consell Comarcal i el museu de Cal Pauet. El club va complir 100 anys el 2017, el mateix any que va pujar a Primera Catalana, 28 anys després de la seva última presència a la màxima categoria de Catalunya.

La candidatura del Grup de Diables i Tabalers Recerca l'ha prentat l'associació Grums. És impulsora de la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges, així com de la festa de Sant Joan amb la recollida de la flama del Canigó.

La candidatura de les persones que van fer possible l’1 d’octubre a les Borges l’ha impulsat el Comitè de Defensa de la República (CDR) i l’han presentat el Centre Excursionista Borges-Garrigues, el Club Bàsquet Borges, la Colla Gegantera Grup Vivall i 200 signatures de particulars “per haver contribuït a materialitzar l'expressió lliure i democràtica d'una votació transcendent per a Catalunya i haver contribuït a enfortir vincles i cohesionar humanament la societat de les Borges Blanques”.

El jurat
El veredicte el decidirà la setmana que ve un jurat format per l'alcalde i quatre regidors més, el president del Casal de la Gent Gran, els presidents de les dues cooperatives agrícoles, el president de la Cambra de Comerç de les Borges, un representant de la revista Terrall i el borgenc premiat amb l'Olivera d'Or de l’any anterior. La sessió, que de moment no té data anunciada, serà de caràcter públic.

El guardó serà lliurat al guanyador durant el pregó de la Festa Major, el dissabte 1 de setembre, junt amb al premi Olivera d’Or al Garriguenc de l’Any, del qual es va decidir el guanyador a finals de juliol. En aquella ocasió, el premi va recaure en les persones que van fer possible l’1 d’octubre a la comarca, candidatura impulsada també pel CDR, col·lectiu que proposa la periodista Txell Bonet, amb arrels fulledenques i companya de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural empresonat.