FAUNA
- Cervià de les Garrigues

Tornen a enxampar la mateixa persona que posava paranys prohibits al cap de tres mesos de ser denunciat

Els Agents Rurals l’han identificat in fraganti per segona vegada, amb el mateix delicte i la mateixa manera d’actuar.

(foto: Agents Rurals)

Membres del cos d’Agents Rurals han identificat per segona vegada en menys de quatre mesos una mateixa persona de Cervià de les Garrigues per utilitzar llaços no selectius per a la captura i mort de fauna, pressumptament dirigits a espècies de caça major, i que estan prohibits per la legislació.

Les investigacions van iniciar-se fa un parell d'anys, però l’expertesa i les precaucions amb què actuava l’infractor va fer allargar el cas. El passat 1 de juny, finalment, els agents el van enxampar in fraganti, igual que ara. En ambdós casos, es tractaria del mateix delicte i de la mateixa manera d'actuar, fet que podria constituir un presumpte delicte continuat, un agreujant que pot comportar sancions amb la meitat superior de la condemna penal, que de normal ja és d'entre quatre mesos i dos anys de presó, així com la inhabilitació per caçar entre un i tres anys.

Els Agents Rurals fan una crida a que si qualsevol persona es troba amb alguna d'aquestes trampes, no les toqui i i doni l’avís el més aviat possible. El llaç és un mètode no autoritzat, pel patiment que provoca a l'animal capturat, que mor després d'una agonia per desagnament, deshidratació o asfíxia; és un mètode no selectiu, de manera que hi pot quedar atrapat qualsevol espècie, no només les cinegètiques, sinó també gossos o teixons.