CARRETERES

[VÍDEO] Publiquen una comparativa del trànsit entre el tram bonificat de l'N-240 i el que no

La plataforma Rescap-2 compta un 5% de camions a la part de desviació obligatòria i un 23% a la que no.

La plataforma Rescap-2, formada per entitats i alguns partits de Ponent, ha publicat un vídeo en què es compara el volum de trànsit a la carretera N-240 en dos punts, un al tram de desviació obligatòria i bonificada de camions i un a Juneda, on la via resta igual que fins ara.

Les imatges van ser preses durant mitja hora d’un dia entre setmana, a mig matí, a la sortida de les Borges en direcció Vinaixa en un cas i al pont de Juneda en l’altre. En el primer, es van comptabilitzar un total de 182 vehicles, dels quals 10 eren camions (un 5,5%), mentre que pel segon hi van passar quasi el doble de vehicles i amb una proporció més elevada de camions (un 23,5%).

La comparativa arriba poc abans de la xerrada que la plataforma té previst fer aquest divendres (20h), a la sala Maria Lois de les Borges, en què es parlarà de la desviació de camions, del rescat del peatge de l’autopista i de les rotondes de Juneda.

El dia 2 de setembre va entrar en vigor la desviació obligatòria de camions de l’N-240 cap a l’autopista AP-2, amb descomptes al peatge, però només al tram entre el Pla de Santa Maria i les Borges. A la capital garriguenca, la majoria de vehicles pesants deixen l’autopista i tornen a entrar a la carretera, cosa que explica aquesta major intensitat de trànsit entre les Borges i Lleida. En aquest sentit, Rescap-2 reclama que s’allargui la desviació fins al peatge de Lleida-Soses com a mesura per reduir la sinistralitat de l’N-240.