COMARCA
- Cervià de les Garrigues

Cervià i Vinaixa posen el nom d'1 d'octubre a un nou espai públic

Els veïns dels Torms votaran si demanen a l'Ajuntament posar el mateix nom a la terrassa del Casal.

Moments de la jornada de l'1 d'octubre del 2017 a Cervià.

L’Ajuntament de Cervià batejarà amb el nom d’1 d’octubre un nou espai públic en què ha estat treballant des de l’any passat. Es tracta d’una zona de picnic al davall de les piscines i de la pista de pàdel, que tot just aquests dies s’està acabant d’enllestir. L’acte institucional de bateig del nom serà el dilluns 1 d’octubre a la tarda, l’últim dia de Festa Major del municipi i un any després del referèndum d’independència. A continuació, la companyia Cassigalls representarà l’obra teatral “El preu de dormir tranquils”, una peça de petit format en clau d’humor. Clourà l’acte una sardinada popular, els beneficis de la qual es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, de familiars dels presos polítics i exiliats.

Cervià va ser, junt amb l’Albagés, l’únic poble de les Garrigues on la Guardia Civil va irrompre per intentar impedir la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Tant en un poble com en l’altre, els agents no van poder emportar-se vots i van acabar prenent unes urnes que no eren les del referèndum.

Per la seva banda, a Vinaixa també s’instal·larà una placa en un espai de davant de l’Ajuntament que es passarà a dir “Racó de l’1 d’octubre, en homenatge als vinaixencs i vinaixenques que van defensar la llibertat i la democràcia en el referèndum del 2017. Junts ho vam fer possible”.

Votació als Torms
Dins els actes de commemoració d’aquella jornada, els veïns dels Torms han iniciat una campanya en què votaran si demanen a l’Ajuntament que posi el nom d’1 d’octubre a la terrassa del Casal. Es podrà votar el dia 6, que és quan a aquest municipi es faran els actes commemoratius, en què participarà la periodista i advocada Beatriz Talegón, a més d’un vermut i tallers de manualitats.

Nou espais a la comarca
Amb els de Cervià i Vinaixa seran nou els espais públics de la comarca dedicats al referèndum de l'1 d'octubre: Sunyer, les Borges Blanques, Castelldans, Juneda, Llardecans, la Granadella, Alcanó, Cervià i Vinaixa.