CARRETERES
- Cervià de les Garrigues

La carretera de les Borges a Cervià, tallada per complet durant tres setmanes

Per un tracatament impermeabilitzador, que no pot ser trepitjat. Estava previst que les obres acabessin a principis de setembre.

(foto: Xavi Minguella)

Des d’aquest dilluns, 8 d’octubre, i durant tres setmanes, el tram d’obres de la carretera LV-7031 entre les Borges i Cervià quedarà tallat completament al trànsit, a causa d’un tractament impermeabilitzador que l’empresa aplicarà al ferm i que no es pot trepitjar fins que no estigui sec. Durant quasi tot el que queda d’octubre, per tant, l’accés i la sortida de Cervià s’haurà de fer per la carretera N-240 a l’Albi o per la pista de Castelldans. Un cop fet aquest tractament, quedarà encara posar el quitrà definitiu, de manera que les obres podrien durar encara fins al desembre, tres mesos més tard que la previsió inicial.

Per l’alcaldessa de Cervià, Mercè Rubió, el tall de tres setmanes és inevitable “si no volem que una carretera nova es comenci a fer malbé d’aquí dos o tres anys”, ja que al tram afectat no hi són estranys episodis de gelades o neu. “Per sort, no és l’única via que tenim per entrar i sortir”, diu Rubió. 

Les obres consisteixen en l’eixamplament -i en algun cas, nou traçat- entre el pont de l’autopista i el Racó del Moro, un tram de 4 quilòmetres, que donen continuïtat al que ja es va refer entre el 2013 i 2014 des de les Borges fins al pont de l’autopista. Van començar al mes de maig, quan les pluges van fer endarrerir ja el ritme de treball. A principis de juliol s’hi va començar a fer talls entre setmana, fins a les sis de la tarda, tot i que alguns conductors continuaven passant-hi igualment. Un cop finalitzades, quedarà encara pendents 5 quilòmetres del total de la via, que en té 14,5.