COMARCA
- Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges dona a conéixer la que serà la bandera oficial

Dels tres models proposats en un procés participatiu, la més votada ha rebut 221 vots, un 64% dels emesos. Durant el procés de votació, les tres opcions han rebut nombroses crítiques.

Els ciutadans de les Borges que han participat a la consulta ciutadana promoguda per l’Ajuntament per escollir la bandera oficial del municipi han optat majoritàriament pel que disposa els quatre pals de la bandera catalana amb el bou al mig ocupant dos terços de la superfície i una franja verda amb les flors de lis a la part restant. Aquest era un dels tres dissenys proposats, elaborats en base als elements de l’escut oficial, i ha rebut 221 vots, un 64% dels emesos. Les altres dues opcions n’han rebut 75 i 14. Ara, la proposta més votada es presentarà i votarà al ple del mes de novembre i, per tal d'oficialitzar-la definitivament, es tramitarà al departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat i a l'Institut d'Estudis Catalans per tal que la ratifiquin.

Fins ara, la bandera que s’utilitzava com a municipal era l’escut de la població sobre una roba blanca, cosa que no es corresponia amb la normativa heràldica i vexil·lològica. Un cop adaptat l’escut, el següent pas era adaptar també la bandera, ja que aquesta sempre es deriva dels elements de l’escut.

El procés de votació s'ha dut a terme del 29 d'octubre al 18 de novembre i hi han pogut votar tots els ciutadans empadronats a les Borges majors de 16 anys. Durant aquests dies, els tres dissenys han estat objecte de nombroses crítiques per part de molts ciutadans, que s’han mostrat descontents amb les tres propostes estètiques.