POLÍTICA
- Juneda

El ple de Juneda rebutja penjar una pancarta per la llibertat dels presos polítics

El PDeCAT, amb majoria al consistori, i el PSC voten en contra d'una moció de Junts per Juneda. L'alcalde, Antoni Villas, defensa que "no és el moment".

(foto: arxiu)

El ple de l’Ajuntament de Juneda que es va celebrar el dimarts 18 va rebutjar una moció que presentava el grup muncipal Junts per Juneda-AM en què instava el consistori a penjar una pancarta per la llibertat dels presos polítics a la balconada de l’Ajuntament. Els vots contraris dels sis regidors del PDeCAT i el de la Candidatura de Progrés-PSC van impedir que s’aprovés la proposta.

L’alcalde, Antoni Villas, explica que “volien que l’alcalde es mullés i, tal com estan els alcaldes, potser no és el moment”. Villas defensa que “no hi ha una voluntat de no penjar-la, perquè a Juneda el color groc és per tot arreu”, però rebutja fer-ho ara i mitjançant una moció. “Venen festes, hi ha canalla, tenim els Reis Mags… Els vam dir de parlar després de festes però no van voler”, afirma. Per l’alcalde, la fórmula passa perquè, passades unes setmanes, “les regidors que vulguin comprin una pancarta, a títol individual, i facin el que creguin convenient”. “A més, evitem el problema de les Borges, que venen uns desconeguts, l'arrenquen i no pots fer denúncia perquè representa que la pancarta no és de l'Ajuntament”, conclou.

Per la seva banda, Eduard Porta, regidor de Junts per Juneda-AM, explica que no entèn el posicionament de l’equip de govern “quan són membres del seu partit i d'Esquerra els que estan patint aquesta repressió i pels quals és necessari denunciar aquesta injustícia”. "No entenem doncs perquè en comptes de fer pinya en la causa del Procés, ens donen llargues en totes les iniciatives que presentem, que l'únic que volen és lluitar contra la repressió i la injustícia que estan patint els nostres presos polítics", diu Porta.

Pancarta reposada a les Borges
Aquesta setmana, l’Ajuntament de les Borges ha posat una nova pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics” a la façana de l’edifici consistorial després que el passat 6 de desembre un grup d’espanyolistes encaputxats arrenqués la que hi havia. La nova s’ha col·locat al segon pis de l’immoble, allunyada de l’abast dels vianants.